09.01.2011 - Ženy: dokázaly zkrotit divoké šelmy a zaslouženě vezou 6 bodů

09.01.2011 11:34

Ženy dokázaly zkrotit divoké šelmy a zaslouženě vezou 6 bodů

Jako druhé vlétly do své ligové soutěže v Novém roce ženy, které 9. ledna zavítaly na palubovku Chlumecké sportovní haly. 40 minut po poledni nastoupily proti FbK WILDCATS PRAHA, se kterým v prvním vzájemném utkání remizovaly 3:3. Téměř po třech hodinách změřily síly s druhým celkem ligy, s FbC PANTHERS. První vzájemný zápas vyzněl lépe pro pražské hráčky, které si ze Zruče nad Sázavou odvezly výhru 2:0.

Sestava Kutné Hory: Baťhová Lucka (Wildcats), Petráková Lucka „C“ (Panthers) – Filipcová Marcela, Říhová Petra – Kozlová Klára, Koryčánková Míša – Rajnyšová Verča, Zvolánková Verča, Pazourová Denisa – Charvátová Šárka, Kuchařová Nikola, Tvrdíková Káťa.

SKP Olympia KUTNÁ HORA – FbK Wildcats PRAHA 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

branky: 1. Zvolánková Verča (Pazourová Denisa), 27. Rajnyšová Verča, 36. Kuchařová Nikola
bez vyloučení, diváci: 10, střely na branku: 44:23
rozhodčí: Suchý, Jaucová

Kutná Hora začala toto utkání zostra. Hned po úvodním buly se dostávala do vyložených šancí. Až druhou však dokázala využít. Po 19 sekundách otevřela skóre Verča Zvolánková, které na branku asistovala Denisa Pazourová. – 1:0. I nadále dokázaly hráčky Olympie dostávat soupeře pod tlak a v těchto chvílích vládl na hřišti pouze jeden celek. O závar před soupeřovou bránou se staral zejména první útok ve složení Zvolánková, Rajnyšová, Pazourová podporované dobře hrající obranou. V polovině první třetiny se ke střele dostaly i pražské hráčky. Střely z půli hřiště dokázala brankářka Baťhová pochytat. Poté se zaskvěl i druhý kutnohorský útok, který načal další kolotoč střel na bránu. Po dvanácti minutách Kutná Hora vedla o jedinou branku. Ve druhém dějství nepadl ani jeden gól. Wildcats dokázaly vyrovnat hru a byly to právě ony, které měly ve druhé části na holích vyrovnání. Ale to se jim nepodařilo a tak po dvou třetinách držela Olympie stále jednobrankové vedení. V poslední části začaly padat góly a oba týmy postupně navyšovaly skóre. Když obrana Kutné Hory zaspala úvod třetí třetiny, mohly se hráčky pražského celku radovat po 16 vteřinách z vyrovnání. – 1:1. Snad probuzená obdrženou brankou se opět kutnohorská ofenzíva tlačila před soupeřovu bránu. Ve třetí minutě vrátila vedení na kutnohorskou stranu pohotovou střelou Verča Rajnyšová. – 2:1. Za stavu 2:1 měla hra spád a obě brankářky vyhlásily pohotovost. Hra nahoru dolů lépe svědčila hráčkám Wildcats, které se častěji dostávaly do šancí, a ve vzduchu viselo vyrovnání. To přišlo necelé tři minuty před koncem, když bylo nařízeno trestné střílení za odehrání míčku z malého brankoviště od Šárky Charvátové. Wildcats nezaváhaly a srovnaly stav. – 2:2. Mohlo se zdát, že ke konci budou mít víc ze hry pražské hráčky, však na hřišti to vypadalo jinak. Po vyrovnávací trefě z trestného střílení opět vládl na palubovce jeden tým, a to ten kutnohorský. Kutná Hora rozpoutala smršť několika nebezpečných střel a vyložených gólových příležitostí. Za poslední dvě minuty byl počet střel na bránu 9:0. Až 55 sekund před koncem se ujala střela Kuchařové, která přesně zapadla do brány a Kutná Hora potřetí v zápase vedla. – 3:2. Jednobrankové vedení i přes power-play Wildcats udržela a připsala si další tři body do tabulky. V tomto zápase předvedl celý tým výborný výkon a zaslouženě si připsal tři body.

FbC PANTHERS – SKP Olympia KUTNÁ HORA 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

branky: 20. Kuchařová Nikola, 35. Kuchařová Nikola
bez vyloučení, diváci: 30, střely na branku: 28:32
rozhodčí: Suchý, Přibyl

Postavení v tabulce naznačovalo, že to pro Kutnou Horu bude těžký zápas. V první třetině předvedla Kutná Hora ospalý výkon, všude byla o krůček později a hráčky Panthers z toho profitovaly několika nebezpečnými, jedovatými střelami, které však dokázala vychytat brankářka Petráková. Ale i Kutná Hora se dostala do zakončení, nejvíce příležitostí v prvním dějství měla zejména Pazourová, která v jednom případě šla do samostatného úniku, ale její střelu zneškodnila brankářka soupeře. Za bezbrankového stavu se šlo do druhé třetiny. Do druhé části se šlo i za bouřlivé atmosféry vytvořené skupinkou kutnohorských fanoušků, kteří si našli cestu do Chlumecké sportovní haly a jak se ukázalo tak byli „šestým hráčem v poli“ nepočítaje brankářku. Bohužel se kutnohorským nepovedl úvod. Po minutě se prosadila neobsazená hráčka na hranici velkého brankovišti a Kutná Hora musela dotahovat jednobrankový náskok soupeře. – 1:0. Ve druhé třetině Kutná Hora své soupeřky přestřílela a dokázala i v osmé minutě srovnat stav. Když za velké podpory fanoušků dotlačila míček do soupeřovy brány Nikola Kuchařová, která tak využila své postavení neobsazené hráčky u tyčky. – 1:1. Po 24 minutách tak svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 1:1. Ve třetí třetině to byl nervy drásající boj o každý kousek hřiště a získání míčku. Zápas připomínal „houpačku“. Hrálo se v neuvěřitelném tempu nahoru dolů. Ke konci více ze hry měly díky fanouškům hráčky Kutné Hory. Ale zahanbit se nenechaly ani soupeřky, které několikrát po sobě ohrozily kutnohorskou bránu. Ale proti byla brankářka Petráková, která během jedné minuty vytáhla ze svého repertoáru několik famózních zákroků a podržela svůj tým ve hře o tři body. Poprvé v zápase se Kutná Hora dostala do vedení minutu a půl před koncem. Po závaru před soupeřovou bránou se opět nejlépe zorientovala Nikola Kuchařová a míček opět dopravila do brány. – 1:2. Poté si Pantherky vzaly oddechový čas a zbytek zápasu zkoušely power-play, ale než pár střel z toho víc vytěžit nedokázaly. Kutná Hora si připsala další tři body a poprvé odjížděla z ligového turnaje s plným počtem 6 bodů. Hráčky odvedly fantastický výkon za super bouřlivé podpory fanoušků.

 

Jaroslav Bochníček (www.skpolympiakh.xf.cz)

Foto: David Hojda