12.3.2011 - Ženy: Hattrick Rajnyšové pomohl k vítězství nad Nymburkem

12.03.2011 09:35

Hattrick Rajnyšové pomohl k vítězství nad Nymburkem

Kutnohorské florbalistky čekal předposlední ligový turnaj. Do Prahy na Zelený pruh odcestovaly v nekompletní sestavě. Pouze osm hráček do pole se muselo vypořádat se sílou soupeřek. V dopoledním programu sehrály důležitý zápas o 5. místo s Nymburkem. Po 4 hodinové pauze je čekal tým bojující o Play off do baráže 1. ligy, Cirkus Praha.  

Sestava Kutné Hory: Petráková Lucie – Kozlová Klára, Říhová Petra, Filipcová Marcela (C) – Rajnyšová Veronika, Zvolánková Veronika, Tvrdíková Martina, Charvátová Šárka, Kuchařová Nikola

SKP NYMBURK – SKP Olympia KUTNÁ HORA 1:5 (0:3, 0:2, 1:0)
branky: 3., 9. a 12. Rajnyšová (Kuchařová, Kozlová), 14. Charvátová (Tvrdíková), 20. Kuchařová (Charvátová)
vyloučení: 2:0, využití: 0:1, oslabení: 0:0

Zápas o 5. místo měl připomínat tuhý boj o každý kousek hřiště. Průběh utkání však ukazoval úplně něco jiného. Na hřišti byl vidět první dvě třetiny pouze jeden tým, a to ten kutnohorský. V závěrečném dějství postupně docházely kutnohorským hráčkám síly a Nymburk se tak dostával více do hry. Svou menší převahu využily hráčky Olympie ve vedoucí branku už ve třetí minutě, kdy se prosadila Rajnyšová. I nadále po vstřelené brance držela Kutná Hora své soupeřky na jejich vlastní polovině. Na další branku si však musela počkat až do deváté minuty. Když opět dokázala rozvlnit síťku Rajnyšová. Ještě do konce první třetiny se povedlo Veronice zkompletovat hattrick a navýšit vedení na rozdíl tří branek. Zásluhu si v podobě asistencí na hattricku připsaly Kuchařová, Kozlová a také brankářka Petráková, která při jednom z gólů založila pro Veroniku svým výhozem brejkovou situaci. Druhá třetina a stejný průběh. Kutná Hora si vytvářela další vyložené gólové příležitosti a Nymburk vyhazoval a hrál na brejky. Toho Olympie využila v další gólové trefy. Na 4:0 zvyšovala Charvátová, kterou přesně našla Tvrdíková. Pátou branku kutnohorského družstva přidala v přesilové hře Kuchařová, která vymetla pavučinku v levém horním rohu branky soupeře. V poslední třetině docházely hráčkám Kutné Hory síly a toho využily soupeřky. Hned v úvodu vstřelily kontaktní gól a začínaly pomalu přebírat dominanci nad hrou. Nymburk si sice dokázal vytvořit šance na další kontaktní gól, ale vše rychle skončilo buď u brankářky Petráková, nebo na dobře hrající obraně. Velkou příležitost na vstřelení šesté branky měla Kutná Hora ve 4. minutě, kdy bylo nařízeno trestné střílení, Kuchařová však trefila pouze tyč. Vítězství 5:1 posunulo kutnohorské družstvo před Nymburk na pátou pozici.

SKP Olympia KUTNÁ HORA – CIRKUS Praha 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
branky: 23. Kuchařová (Zvolánková)
vyloučení: 1:1, využití: 0:0

Po 4 hodinách čekání se potřetí v sezóně střetly kutnohorské hráčky s Cirkusem Praha. Předchozí dva vzájemné zápasy skončily vždy vítězstvím pražského týmu. (0:6, 1:2) Cirkus dokázal od úvodní minuty aktivně napadat kutnohorskou rozehrávku a vytvářet si spoustu gólových šancí. V každé třetině zhodnotil Cirkus svou převahu a vsítil jeden gól, a když Olympie se zmohla pouze na jeden ve druhé třetině, připsala si další porážku. Autorkou branky byla nejproduktivnější hráčka kutnohorského celku Kuchařová. Cirkus získal tři body a udržel si druhé místo v tabulce zajišťující postup do kvalifikace o baráž o 1. ligu.

Jaroslav Bochníček (www.skpolympiakh.xf.cz)

Foto: David Hojda

Fotogalerie: 12.3.2011 - Ženy: Hattrick Rajnyšové pomohl k vítězství nad Nymburkem