28.11.2010 - Ženy: Bez brankářek – 3 body!

28.11.2010 11:37

Bez brankářek – 3 body!

2. florbalová liga žen pokračovala v Radlicích.

 

O víkendu pokračovala 2. florbalová liga žen. Kutnohorské florbalistky zavítaly do pražských Radlic, kde odehrály další dvě střetnutí. Oba zápasy se musely obejít bez stálého brankářského dua a tak v bráně nastoupily hráčky z pole. Fantastický výkon obou brankářek přispěl ke krásným a důležitým 3 bodům.

 

Sestava Olympie:

Tvrdíková K. (D.Kočky), Rajnyšová V. (Benešov) – Říhová P. ( C ), Filipcová M. – Koryčánková M., Vosáhlová T. – Charvátová Š., Kuchařová N., Onderková T. (od druhého utkání Viktorová K.) – Zvolánková V., Tvrdíková M., Rajnyšová V. (v prvním zápase), Tvrdíková K. (ve druhém zápase)

 

Divoký Kočky – SKP Olympia Kutná Hora 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Branky KH: 16. Onderková (Kuchařová), 25. Rajnyšová (Koryčánková), 35. Charvátová (Říhová), 36. Kuchařová (Filipcová)

bez vyloučení

Střely na branku: 27:33; diváci: 25

 

V zápase s pražským týmem Divoké Kočky nastoupila do brány Katka Tvrdíková a nevedla si vůbec špatně. První třetina, vyrovnaná co se týče hry i co se týče gólových příležitostí. Góly začaly padat až ve druhém dějství. První branku vstřelily Divoké Kočky, zareagovat se Olympii podařilo do minuty, když zaváhání obránkyň, využila svým forčekinkem Šárka Charvátová a tím vybojovala gólovou pozici pro Terezu Onderkovou, která se nemýlila a rychle srovnala krok. – 1:0, 1:1. Vyrovnávací trefou se hra trochu uklidnila a na obou stranách bylo vidět několik nepřesností, většina kombinací končila ve středu hřiště. Zaváhání kutnohorské obrany v jedenácté minutě využily Kočky ke své druhé vedoucí brance. – 2:1. Další vyrovnávací branku ve druhé části Kutná Hora nepřidala, ale na začátku té třetí. Dvanáct vteřin po úvodním buly třetí třetiny se po přihrávce obránkyně Míšy Koryčánkové z půle hřiště krásně trefila do šibenice Verča Rajnyšová, která vymetla pravý horní růžek a Kutná Hora podruhé v zápase srovnala krok. – 2:2. Ale pražskému celku se opět podařilo odskočit na rozdíl jediné branky a dostat se do vedení. Ve čtvrté minutě zapadla schovaná střela od mantinelu do brány Tvrdíkové. – 3:2. I na tuto branku dokázaly hráčky Olympie zareagovat. Až v jedenácté minutě posledního dějství srovnala po závaru před soupeřovou bránou Šárka Charvátová, která se nejlépe zorientovala a míček poslala do sítě. – 3:3. Pak nastal dokonalý obrat, kdy zaskočené hráčky Divokých Koček inkasovaly po 30 vteřinách od třetí branky počtvrté. Přihrávku Filipcové zužitkovala Nikola Kuchařová v rozhodující gól utkání. – 3:4. Šanci na srovnání skóre Divoké Kočky měly, ale brankářka Tvrdíková vytáhla fantastický zákrok a žádné drama nepřipustila. Cenné tři body pro Kutnou Horu.

 

SKP Olympia Kutná Hora – SK Florbal Jadberg Benešov 0:9 (0:3, 0:1, 0:5)

bez vyloučení

Střely na branku: 17:45; diváci: 10

 

Druhý moc nepodařený zápas odchytala Verča Rajnyšová, která dělala, co mohla, ale ofenzivní smršť florbalistek z Benešova nezastavila. Kutná Hora byla všude o krůček později, pak mohla pouze přihlížet, jak do kutnohorské sítě padá ve třetí třetině jeden gól za druhým.

 

Komentář trenéra:

„V prvním zápase podaly hráčky výborný výkon. Opět jsme ukázali, v čem v letošní sezóně vynikáme, a to bojovností a nasazením do hry. Po celý zápas udržely hráčky stoprocentní koncentraci a zaslouženě jsme zvítězili.“

„Za to druhý zápas se nám vůbec nepovedl. Musím poděkovat jak Katce Tvrdíkové, tak i Veronice Rajnyšové, i když bylo vidět, že nejsou brankářkami, tak podaly slušný výkon. Kdyby ve druhém zápase chytala nějaká brankářka z našeho stálého brankářského dua, nemuseli jsme se soustředit na obrannou činnost, ale i na ofenzívu, ke které jsme se dostávali někdy hodně obtížně. Když tým nedá gól, nemůže pomýšlet na vítězství a to se nám dneska nepodařilo. Naopak naše hra nabídla několik okének v obraně, kterých soupeř nekompromisně trestal.“

 

Jaroslav Bochníček (www.skpolympiakh.xf.cz)

Foto: David Hojda