7.2.2011 - Ženy: Po výborném výkonu z minulého kola přišlo velké zklamání!

07.02.2011 09:40

Praha - Po skoro měsíční pauze se na palubovky vrátily florbalistky Kutné Hory. V pražské hale Zelený pruh na výběr trenéra Bochníčka čekal nejhorší a nejlepší tým soutěže. Nejprve střetnutí s Florbalovou akademií Mladá Boleslav B a poté s béčkem extraligového pražského Chodova. Tento ligový turnaj se však kutnohorským hráčkám vůbec nepovedl a zásluhou patří k nejhorším v letošní sezóně.

Sestava Kutné Hory: Baťhová Lucka (M. Boleslav B), Petráková Lucka (Chodov B) – Filipcová Marcela, Říhová Petra, Kozlová Klára – Rajnyšová Verča, Zvolánková Verča, Tvrdíková Martina – Charvátová Šárka „C“, Kuchařová Nikola, Onderková Tereza.

SKP Olympia KUTNÁ HORA – PC Mladá BOLESLAV B 1:1 (1:0, 0:0, 0:1)

branky: 6. Tvrdíková Martina (Zvolánková Verča)
bez vyloučení, diváci: 17, střely na branku: 50:9
rozhodčí: Rousek, Kostinek

Kutná Hora zažila nejhorší utkání sezóny. S posledním celkem soutěže dokázala pouze remizovat. I když utkání začala výborně. Hned v první minutě po krásné kombinaci Rajnyšové, Zvolánkové a zakončující Tvrdíkové skončil míček na tyči. Až v šesté minutě zužitkovaly hráčky Kutné Hory své dominance na hřišti. Na velkém brankovišti se nejlépe zorientovala Tvrdíková, která tak otevřela účet zápasu. Scénář zápasu byl po celou dobu stejný. Kutná Hora dobývala mladoboleslavskou obranu, Mladá Boleslav se pokoušela o brejkové situace. Když se nedařilo ani jednomu týmu svou úlohu zúročit v další skórování, šlo se za nejhubenějšího jednobrankového vedení do druhého dějství. To byla ze strany Olympie nejhorší třetina za celý zápas. Nepřesné přihrávky, žádné zakončení, chyby v defenzívě. Do hry se tak dostávaly i soupeřky. Druhá třetina patřila právě jim, které několikrát po sobě nebezpečně ohrozily kutnohorskou svatyni a byly blízko vyrovnání. Defenzíva Olympie po celý zápas „hořela jako papír“. Ve třetí třetině se pokračovalo ve stejném duchu jako v té předchozí. Sice se Kutná Hora dostávala více do gólových příležitostí, ale pokaždé ztroskotala na výborně chytající brankářce mladoboleslavského PC. To co se nepodařilo MB ve druhé třetině, se jí podařilo v páté minutě závěrečné části, když úplně volná hráčka před bránou nezaváhala a vyrovnala. Poté všechno Kutná Hora vrhla do útočné fáze, Mladá Boleslav se naopak stáhla dozadu a jenom odpalovala míčky. Ale Olympie dojela na to, co jí svazovalo po celé utkání. Nepřesná přihrávka, kterou se vždy dostala do problémů a nepřesnou střelbou, všechny pokusy, které šly mezi tři tyče, bezstarostně zlikvidovala brankářka.

TJ JM CHODOV B – SKP Olympia KUTNÁ HORA 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

branky: 21. Charvátová Šárka (Onderková Tereza), 35. Zvolánková Verča (Kuchařová Nikola)
bez vyloučení, diváci: 23, střely na branku: 33:24
rozhodčí: Baloun, Víšek

Zápas s Chodovem připomínal předchozí dvě vzájemné utkání. První třetina patřila pražskému týmu. Z 12 střel však dokázal vstřelit pouze jednu branku. Střela k tyči přesně zapadla do branky Petrákové. Po obdržené brance se Kutná Hora snažila o brzké srovnání skóre, ale jediné co mohli diváci vidět, bylo pár propagačních pokusů. Ve druhé třetině se pokračovalo ve stejném tempu, i když Kutná Hora začala více napadat rozehrávku Chodova, bohužel dvakrát během dvou minut inkasovala a rázem to bylo 3:0. Odpověď na tříbrankové vedení našly kutnohorské hráčky ještě ve druhé třetině. Přihrávku Onderkové uklidila do odkryté brány kapitánka Charvátová. Ve třetí třetině se více do gólových šancí tlačili kutnohorští. Aktivní napadání bylo výsledkem samostatného úniku Kuchařové, která však selhala na brankářce pražského Chodova. Když se blížil konec utkání, tak si vytvořila Kutná Hora závěrečný útočný tlak. Na rozdíl jediné branky se Kutné Hoře podařilo snížit, vyrovnat ale bohužel už nestihla. Druhou branku přidala Zvolánková, která z otočky vymetla levý horní roh branky soupeře. Asistenci si připsala Kuchařová. Bojovný výkon a potřetí v sezóně prohra o jedinou branku s pražským Chodovem. V tomto zápase podal tým lepší výkon než v tom předchozím a hned to na hře bylo znát.

Jaroslav Bochníček (www.skpolympiakh.xf.cz)

Foto: David Hojda

Fotogalerie: 7.2.2011 - Ženy: Po výborném výkonu z minulého kola přišlo velké zklamání!